Besök en båtmässa

Ett bra sätt att upptäcka båtlivet på, det är att besöka en båtmässa. Det är inte fel att gå på en sådan oavsett om du redan har en båt eller drömmer om att köpa en. På en båtmässa är det lätt att bli inspirerad så väl som att där kan man drömma sig bort. Det ut på sjön eller på att äga en lyxyacht. På en båtmässa finns det en massa nya båtar, det finns en massa tillbehör samt att man kan få en massa bra tips på dessa mässor. 

Få koll på nya båtar

På en båtmässa får du en bra överblick vilka nya båtar och tillbehör som finns att köpa och det är lätt att jämföra dem med varandra. Sen finns det även ofta en möjlighet att kunna prata med tillverkare eller importörer av olika båtar eller tillbehör. Då får du bra tips direkt från experter.

Det finns två stora mässor som vanligtvis är inomhus varje vinter. Det är Båtmässan i Göteborg på Svenska Mässan och Allt för sjön i Stockholm på Stockholmsmässan.

Det finns även två flytande båtmässor, som hålls under slutet av sommaren. Det är Marstrand Boat Show och Allt på Sjön i Gustavsberg. Där har du möjlighet att se alla båtar i deras rätta element. Här ges även möjlighet att prova på både segling och motorbåtskörning.

Utöver dessa mässor arrangeras det lokala mindre båtmässor runt om i landet. Vill du besöka en internationell mässa så titta gärna på Sweboats mässkalender.

31 Mar 2021