Historien om Greatline startade för cirka tio år sedan av två personer som starkt betonade värdet av kvalitet, funktion, design och konstruktion.

Det var från de skummande haven och den krävande miljön utanför Bohusläns klippor som Lars Tengberg hämtade inspiration till båten. Han lyckades övertyga en av Norges främsta konstruktörer som innehar en imponerande meritlista, Geir Arnestad, att omvandla idéerna till en konstruktion genomsyrad av komfort, hållfasthet och prestanda och med en vision om en helt ny skandinavisk design.

Tidigt bestämdes att Greatline skulle nischas och erbjudas till båtfolk som värdesätter kvalitet, design och det unika. Alltså en liten målgrupp som älskar havet och har högt ställda krav på båtarna.

Greatline har nu tillverkats i tio år. Lars Tengberg har personligen granskat och godkänt varje båt inför leverans och haft uppföljande samtal med kunderna när säsongen varit över. Allt för att lyssna på synpunkter, göra nödvändiga justeringar och komma så nära perfektion som möjligt av denna skandinaviska skapelse.

När Lars Tengberg och Geir Arnestad återigen sätter sig ner för att summera de tio åren, brinner de fortfarande för att utveckla Greatline.

– Skrovet är så uppskattat av ägarna att vi känner att båten förtjänar en fortsatt utveckling, säger Lars Tengberg.

Under en helg började de båda grundarna skissa på en uppföljare av framgången genom den nya modellen Greatline 315 DC. På båtmässan 2016 kommer det således att visas en nyskapelse av Greatline, som man tror väcker mångas nyfikenhet och intresse, plus ytterligare en modell som företaget i dagsläget vill hålla hemlig.

– Vi på Greatline ser fram emot ett mycket spännande 2015, och vi  har stora förväntningar på 2016. Alla är välkomna att ta kontakt för ett personligt samtal eller visning av båten, hälsar Lars Tengberg.

Hantverket fortsätter med kvalitet och perfektion som signum.